Начало arrow АКТУАЛНО arrow 03.10.2019   06.12.2021 | 01:34  
03.10.2019


МАГИСТРАТ ОТ ДРЕЗДЕН ГОСТУВА В АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – РУСЕ

Административен съдия от гр Дрезден, Германия гостува днес, 03.10.2019 г., в Административен съд – Русе в рамките на Обменната програма на Европейската мрежа за съдебно обучение, чийто партньор е Националният институт на правосъдието.
Визитата на съдия Карола Класен бе с цел запознаване с особеностите на българското административно правораздаване, с дейността на съдебните институции на територията на град Русе и  с практическата работа на българските правоприлагащи органи.
Гостът се срещна и разговаря с председателя на съда Диан Василев и със съдиите Ина Райчева и Ивайло Йосифов. Магистратът бе запознат с многообразието на правните спорове, подсъдни на Административен съд – Русе, обсъдени бяха видовете дела с участието на прокурори, както и използването на съвременни комуникационни средства в съдебните производства.
Акцент в разговорите бяха приликите и разликите в съдебните процедури при разглеждането на административни дела в съдилищата на двете страни, както и липсата на европейска регламентация за сътрудничество по тези дела в рамките на Съюза.